top of page

PORLAND ÇEVRE DOSTU RE-GEN’LE AVRUPALILARI ETKİLEDİ

Türkiye’nin önemli sofra porseleni üreticilerinden Porland yeni koleksiyonlarını Ambiente Frankfurt 2024’te tanıttı. Firmanın sürdürülebilirlik odağında geri dönüştürülmüş porselenden dünyada bir ilke imza atarak ürettiği “Re-gen” serisi büyük ilgi gördü.



Dünyanın en saygın tüketim ürünleri fuarı Ambiente Frankfurt 2024’te bünyesine katılan yeni markası “Pioli” ile yeni koleksiyonu “Funky”yi tanıtan Porland, çalıştığı 10’dan fazla ülkeden 100’e yakın ticari müşteriyle görüşme gerçekleştirdi. Porland’ın fuarda en dikkat çeken koleksiyonlarından biri de sürdürülebilirlik odağında geri dönüştürülmüş porselenden dünyada bir ilke imza atarak ürettiği “Re-gen” serisi oldu.



Porland Yönetim Kurulu Üyesi İmge Pamukçu sürdürülebilirlik odaklı üretimleriyle ilgili olarak şunları söyledi: “Marka duruşumuzu simgelemek için fuarda sergilenen ve sürdürülebilirlik ilkemizde odak noktamız olan Re-gen koleksiyonu özellikle Kuzey Avrupa ülkelerinden ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Kullanım ömrü bitmiş ürünlerin geri dönüştürülmesiyle oluşturduğumuz Re-gen koleksiyonumuzda plastiğe alternatif bir yol olarak kırık porselen ürünleri yeniden değerlendiriyor ve böylelikle dünyada bir ilke imza atıp sektörümüze öncülük ediyoruz. Çevre dostu bu duruşumuz sayesinde de 2021 yılında 301,2 ton ham maddeyi geri dönüştürerek 735,13 ton CO2 sera gazı salımını engelledik. Bunun yanı sıra yaklaşık 150 ton renkli porselen kırığın geri dönüşümünü gerçekleştirerek sürdürülebilirliğe katkı sağladık.”

bottom of page