top of page

RENKLER GRUBU BAYKUŞ SERGİSİYLE RENKLERİN DIŞINA ÇIKTI

Renkler Grubu’nun “Baykuş” temalı seramik sergisi bu kez Afyon’da sanatseverlerle buluştu. Sergilerini her yıl farklı renkler üzerine düzenleyen grup bu kez “Baykuş” teması üzerine odaklanmıştı. 40 sanatçının 63 eserle katıldığı sergi Mart ayı boyunca izlendi.


Doç. M. CANDAN GÜNGÖR


Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen, Renkler Grubu’na üye sanatçıların yapıtlarından oluşan “Baykuş” temalı seramik sergisi, AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı. Serginin açılış törenine AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Selçuk Akçay, sanatçılar, öğretim elemanları ve Afyonkarahisarlı sanatseverler katıldı.

Sergi açılında konuşan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, “Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezimizde Baykuş temalı özel sergilerine ev sahipliği yaptığımız Renkler Grubu’nu tebrik ediyor, serginin hazırlık sürecinde katkı verenlere de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. Prof. Sevim Çizer ise grubun etkinlikleri ve sergileri hakkında katılımcıları bilgilendirdi ve “2 yıl aradan sonra tekrar beraberiz. 2015 yılından beri Renkler Grubu sergilerini sürdürüyor. Her yıl farklı renkler üzerine sergi yaptık. Bu sergiler farklı üniversitelerde, farklı illerde gerçekleşti. Bu sergimiz ilk defa renklerin dışında Baykuş konsepti ile açıldı. Tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor; sergimize katkı verenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sergide, 40 sanatçının 63 adet eseri, Baykuş temasını farklı ele alış biçimleriyle dikkat çekiyordu. Her bir sanatçı gerek kendi sanatsal üretimini gerekse yeni bir ifade biçimini eserine yansıtmış, farklı şekillendirme, bezeme, dekor ve pişirim teknikleri ile bütünleyerek eserlerini izleyiciye sunmuştu. Bu sergi aynı zamanda, seramik üretim olanaklarının ne kadar zengin olduğunu bir kez daha ortaya koyuyordu.


bottom of page