top of page

SAM’DA GÖREV DEĞİŞİMİ

2010 yılından beri Seramik Araştırma Merkezi Ar-Ge Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Prof. Dr. Alpagut Kara, yerini Prof. Dr. Servet Turan’a devretti.

2007 yılında Seramik Araştırma Merkezi (SAM) A.Ş.’de Ar-Ge Koordinatör Yardımcısı olarak göreve başlayan, 2010 yılından itibaren Ar-Ge Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini sürdüren Prof. Dr. Alpagut Kara görevinden ayrıldı. Nisan 2022 itibarı ile SAM Ar-Ge Koordinatörlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini Eskişehir Teknik Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Turan devraldı.

Prof. Dr. Servet Turan, 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Metalürji Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1416 no’lu kanun kapsamında kazandığı MEB bursiyeri olarak 1990 yılında Leeds Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 1995 yılında ise Cambridge Üniversitesi’nde doktorasını tamamladı. Aynı yıl Anadolu Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olarak görevine başladı. Bir dönem SAM Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Prof. Turan, Bölüm Başkanlığı, İleri Teknolojiler Araştırma Uygulama Merkezi Müdürlüğü, Araştırma ve Lisansüstü Süreçler Direktörlüğü ve Rektör Yardımcılığı görevlerinin yanı sıra halen Türk Seramik Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğini, Türk Elektron Mikroskopi Derneği Başkanlığını ve Avrupa Mikroskopi Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğini de sürdürmektedir. Başta TÜBİTAK Teşvik Ödülü ve üniversite-sanayi işbirliği ödülleri olmak üzere çok sayıda ödül ve patentin sahibidir. Çok sayıda projede yürütücülük yapan Prof. Turan Seramik Malzemeler, Lityum İyon Piller, Termoelektrik Malzemeler, Yalıtkan Seramikler ve özellikle İleri Malzeme Karakterizasyonu konusunda çalışmalarına devam ediyor.


bottom of page