top of page

SANAYİ ÜRETİCİLERİ SU KITLIĞI İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Kişi başına su tüketiminin 2030’da yıllık 1.120 metreküp olacağı tahmini, Türkiye'yi su fakiri ülkeler ligine hızla yaklaştırıyor. Yıllık su tüketiminin yüzde 13’ünden sorumlu olan sanayi kuruluşları, üretimden ürüne kadar pek çok önlem alıyor. Seramiksan da sıfır atık su politikası doğrultusunda üretim yapıyor.

1993’ten bu yana her yıl 22 Mart’ta kutlanan ve bu seneki teması “su ve sanitasyon krizini çözmek” olarak belirlenen Dünya Su Günü’nsu kıtlığının önüne geçmek için suyu doğru tüketme ve yönetme biçimlerine dair yapılan çalışmalar gündemdeki yerini tekrar aldı. Yağışsız geçen kış mevsiminin ardından birçok uzman, gelecek aylarda su sıkıntısı yaşayabilecek ülkelerin su kaynaklarını doğru kullanmaları gerekliliğine dikkat çekti.

Türkiye’de kişi başına düşen yıllık kullanılabilir su miktarı 2018 itibarıyla bin 363 metreküp civarında ölçülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı bu miktarın, ülke nüfusunun 100 milyon olması beklenen 2030’da yıllık bin 120 metreküpe düşeceğini tahmin ediyor. Bu da Türkiye’yi su fakiri ülkeler ligine bir adım daha yaklaştırıyor. Yılda 54 milyar metreküp su tüketilen ülkemizde, bu suyun yüzde 74’ü sulama ve yüzde 13’ü içme ihtiyacı için kullanılırken, yüzde 13’ü de sanayinin ihtiyaçlarının karşılanmasında değerlendiriliyor. Bu durum sanayileri harekete geçirirken Seramiksan da tasarruf odaklı üretim modeliyle kamu nezdinde farkındalık oluşturmaya devam ediyor.


Yüzde 0 atık su politikasıyla sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor

Üretimini sürdürülebilirlik üzerinde temellendiren Seramiksan’ın Direktörü M. Süreyya Çağlar “Yüzde 0 atık su politikamızla ürettiğimiz vitrifiye ürünlerimizle bu dönüşüme katkıda bulunuyoruz. Fabrikalarda kullanılan suyu geri kazanım tesislerinde geri dönüştürerek gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyoruz. Su tasarruflu vitrifiye ürünlerimizle tüketicilerin birincil yaşam alanlarını sürdürülebilir mekanlara dönüştürüyoruz.” diyor.

‘Hijyen Herkesin Hakkı’ mottosuyla geliştirdikleri ve bakteri oluşumunu %99,9 oranında engelleyen Seramiksan Hygiene yüzey teknolojisinin kullanıldığı tüm ürünler, minimum su ve deterjan kullanımı ile sağlıklı ve doğa dostu banyolar sunuyor. 2,5 ila 4,5 litre su ile kullanan su tasarruflu klozetlerin yanı sıra 24 saat kullanılmadığında kendi kendine hijyen sifonu yapan, 0,8 litre su tüketimi ile tasarruf sağlayan Hill Akıllı pisuvarlar da aynı amaca hizmet ediyor.

bottom of page