top of page

SANKİ ÖNCEDEN GÖRMÜŞTÜK; DEJA VU BODRUM'DA


Deja Vu grubunun Cam ve Seramik Sergisi 28 Şubat-20 Mart arasında Bodrum Ticaret Odası Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.


Sergide, Elif Aydoğdu Ağatekin, Mustafa Ağatekin, Kaan Canduran, Tuğrul Emre Feyzoğlu, Candan Güngör, Vedat Kacar, Burcu Öztürk Karabey, Mürşit Cemal Özcan, Soner Pilge ve Kadir Sevim’in eserleri yer aldı. Grup üyeleri, bir önceki sergilerinde, bir seramik öğrencisine kendisini tanıtması için destek olmak ve yapıtlarını sergileme fırsatını vermek amacıyla, her sergiye farklı bir öğrenci davet etme kararı almıştı. Buna göre sergide, lisansüstü eğitimini sürdüren genç sanatçı Özge Tan’ın çalışmaları da yer aldı. Sergi, her bir sanatçının farklı şekillendirme ve pişirim tekniklerini uyguladığı farklı düşünceleri somutlaştıran özgün yapıtlardan oluşuyordu.

Deja Vu Grubu, neredeyse öğrencilik yıllarından bu yana gelen tanışıklıklardan doğan dostlukların neticesinde birbirleriyle sürekli iletişim halinde olan bir grup akademisyen-sanatçı tarafından kuruldu. Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde akademisyen olan onbir sanatçıdan oluşan “Deja Vu Grubu”nun ilk sergisi Ankara Galeri Nurol’da, ikincisi Bodrum Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde, üçüncü sergileri ise, Alaçatı’da Peri Art Sanat Galerisi’nde açılmıştı. Grup, önümüzdeki dönemlerde farklı şehirlerde yapıtlarını sanatseverlerle buluşturmaya devam edecek.


bottom of page