top of page

SEKTÖRÜN EN BÜYÜK BULUŞMASI: UNICERA


Türkiye’nin marka değeri en yüksek fuarı UNICERA Seramik Banyo Mutfak Fuarı 07-11 Kasım 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşiyor. 1200’ün üzerinde markanın yer aldığı ve UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş. tarafından hazırlanan fuarın organizasyonunu TG Expo Uluslararası Fuarcılık yapıyor.


Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) bünyesinde, Tesisat İnşaat Malzemecileri Derneği’nin (TİMDER) desteğiyle kurulan ve faaliyetlerine 2021 yılı itibariyle başlayan UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş.’nın Genel Koordinatörü Aydın Eşer fuarla ilgili olarak şunları söyledi:


“TSF ve TİMDER olarak uzun yıllardır UNICERA Fuarımızı sektörle buluşturuyor ve tüm süreçlerinde aktif olarak yer alıyorduk. Katılımcılarımızın büyük bir kısmı aynı zamanda TSF’nin ve TİMDER’in de üyesi, bu sayede fuarcılıkta oldukça hassas olan katılımcı ilişkilerini uzun yıllardır başarıyla sürdürüyoruz. Geldiğimiz noktada yapısal bir değişikliğin fuarın geleceği için elzem olduğuna karar vererek kendi bünyemizde yeni bir şirket kurduk ve faaliyetlerimizi UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş. adı altında sürdürmeye başladık. Yeni oluşumun en büyük avantajı fuar üzerindeki hakimiyetimizi artırması oldu, süreçleri daha kontrollü olarak ele alabiliyor, çözüm üretme noktasında hareket kabiliyetimizi artırmış oluyoruz. Yeni şirket bünyesinde gerçekleştireceğimiz ilk fuarımız olması dolayısıyla bu yılki fuar için ayrıca heyecanlıyız. Katılımcılarımızla sürdürdüğümüz ikili temaslar, UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş.’nin sektör tarafından da olumlu karşılandığını gösteriyor.”


Türk seramik sektörü 100’den fazla ülkeye ihracat yapıyor


Seramik sektörünün, ihracatta yerli kaynakları en çok kullanan ve ithal ürünlere bağımlılığı en az olan sektörlerden biri olduğunu vurgulayan Eşer şöyle konuştu:

“Seramik sektörü, en yüksek katma değeri olan ürünlere sahip oluşuyla ülke ekonomimiz açısından çok kıymetli. Seramik kaplama ihracatında dünyada söz sahibi ülkelerden biriyiz ve her yıl geleneksel olarak önemli bir ihracat gerçekleştiyoruz. İhracat yaptığımız ülkelere baktığımızda da ağırlıklı olarak gelişmiş ülkelerin yer aldığını görüyoruz. 2020 ve 2021 yıllarında seramik kaplamada en çok ihracatı ABD’ye, ikinci en yüksek ihracatımızı ise Almanya’ya yapmışız, bu rakamlar sektörümüzün bulunduğu yeri göstermesi açısından çok kıymetli. Seramik sağlık gereçleri ihracatında da dünyada önemli bir yerde bulunuyoruz. İhracat yaptığımız ilk 10 ülke içinde büyük ölçüde gelişmiş ülkeler yer alıyor. En yüksek ihracatı Fransa’ya sonrasında Almanya’ya gerçekleştiriyoruz. Geldiğimiz noktada; seramik kaplama malzemeleri üreten firmalarımızın 113 ülkeye, sağlık gereci üreten firmalarımızın ise 95 ülkeye ihracat yaptığını görüyoruz. Sektörümüzün dünya pazarlarında elde ettiği tanınırlıkta fuarımızın da naçizane bir katkısı olduğuna inanıyor ve bu katkıyı artırmak adına gayretlerimizi her yıl daha da artırıyoruz. Ayrıca seramik sektörü Türkiye ekonomisine 40 bin doğrudan, 330 bin dolaylı istihdam sağlayarak da önemli bir katkıda bulunuyor. Tüm bu unsurları göz önüne aldığımızda seramik sektörünün ekonomimizin lokomotiflerinden biri olduğunu ve daha fazla teşvik sağlandığı takdirde daha büyük başarılara ulaşılabileceğini söyleyebiliriz. Biz UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş olarak sektörümüzün tanıtımı ve yurt dışındaki etkinliğini artırabilmesi için gerekli tüm çalışmaları yürütüyor, her yıl üzerine yeni çalışmalarımızı da ekleyerek devam ediyoruz. Bu yılki fuarımıza da yine en iyi şekilde hazırlandık, sektörü bir kez daha ortak bir platformda buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. 7-11 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek fuarımıza tüm sektörümüzü bekliyoruz.”

Banyo ürünleri, zemin-duvar kaplamaları, seramik işleme teknolojileri, mutfak ürünleri, dekorasyon ürünleri, ambalajlama, depolama gibi pek çok ürün grubunun bir arada sergilendiği, Avrupa’nın 2.en büyük seramik fuarı UNICERA Seramik Banyo Mutfak Fuarı’na ücretsiz davetiye alabilmek için https://unicera.com.tr/ adresi ziyaret edilebilir.


bottom of page