top of page

SERAMİK DAYANIŞMA PLATFORMU DEPREMDE DE YARALARI SARDI

Bundan iki yıl önce sahil bölgelerini etkileyen orman yangınları sırasında seramik sanatçılarını desteklemek amacıyla kurulan Seramik Dayanışma Platformu 6 Şubat depreminde de yaralara merhem oldu. Sadece seramik sanatçılarına değil tüm vatandaşlara ulaşmaya çalışan platformun kurucusu Prof. T. Emre Feyzoğlu çalışmalarını özetledi.


Prof. T. EMRE FEYZOĞLU

Seramik Dayanışma Platformu Kurucusu

2021 yılında Marmaris, Datça, Manavgat ve Bodrum yörelerimizi etkileyen büyük yangın felaketi sırasında, afetten etkilenen seramik sanatçısı dostlarımızı desteklemek amacıyla kurulan ve kısa sürede beklenenden daha büyük bir etki ortaya koyan “Seramik Dayanışma Platformu” 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizde büyük hasar bırakarak onbinlerce insanımızı hayattan koparan büyük deprem felaketinde de misyonunu sürdürmüştür.


Depremin ilk gününden itibaren sosyal haberleşme ağları üzerinden birbirleriyle paylaşımlarda bulunarak çok acil destek ihtiyacı olan meslektaşlarımıza ulaşma çabası gösteren platform üyeleri büyük özveriler göstererek ellerinden gelen her türlü yardımı ulaştırmak için çaba sarfetmişlerdir. İlk etapta Kütahya merkezli büyük bir seramik teçhizatı üreticisi firmamızın girişimine katkıyla 3000 adet battaniye gönderimi ve Ankara merkezli bir iş güvenlik firmamızın girişimimize katkısıyla yüksek miktarda sıhhi malzeme gönderimi gerçekleştirilmiştir. Platform üyelerimizin çabalarıyla 2 adet konteyner alımı, çok sayıda aileye direkt olarak gönderilen maddi destekler, giyim malzemeleri, tekerlekli sandalye, havalı yatak, bebek, çocuk ve kadınlar için sıhhi malzemeler, erzak yardımları, Ankara’ya yerleştirilen depremzede öğrenciler ve ailelerine her türlü yaşam malzemesi tedariği gibi çok sayıda destek sağlanmıştır.


Bu girişimler elbette yaraları sarabilmek adına okyanusta bir damla sayılabilecek niteliktedir. Ancak bu tip sivil dayanışma inisiyatiflerinin çabaları “birlikten güç doğacağı” düşüncesine dayanmaktadır. Platformumuz tamamen gönülden gelen desteklerle depremde zarar gören vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret etmiştir. Ülkemizin bir daha böyle felaketler yaşamaması temennisiyle kalben yanımızda olan ve tek tek isimlerini yazmamız mümkün olmayan tüm platform üyelerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.


bottom of page