top of page

TAYVAN SERAMİK BİENALİ 2024’E BAŞVURULAR BAŞLADI


Yeni Taipei kentindeki Yingge Seramik Müzesi tarafından düzenlenen Tayvan Seramik Bienali'ne başvurular 1 Mart'ta başladı ve 31 Ağustos 2023'e kadar devam edecek. Dünyanın her yerinden seramik sanatçılarının katılımına açık olan Bienal’de Büyük Ödül 1 milyon Yeni Tayvan Doları yani yaklaşık 650 bin TL.


Yeni Taipei Kenti Yingge Seramik Müzesi tarafından Kültür Bakanlığı’nın süpervizörlüğünde düzenlenen Tayvan Seramik Bienali, 2004 yılında uluslararası başvuruları kabul etmeye başladı. Tayvan seramik topluluğu ile dünyanın geri kalanı arasında diyalog başlatan Bienal, tüm dünyadan seramikçilerin saygısını ve ilgisini kazandı. Yeni Taipei kenti ile dünyadaki en heyecan verici kültürel etkinliklerden biri. 2024 Tayvan Seramik Bienali, misyonunu sürdürmeye devam ediyor. Tutkulu sanatçıları yaratıcılıkta yeni zirvelere ulaşmaya ve seramik, çağdaş sanat ve kültür alanlarına katkıda bulunmaya davet ediyorlar.


Etkinliği Kültür Bakanlığı (Süpervizör), Yeni Taipei Şehri Hükümeti ve Kültür İşleri Departmanı (Organizatör) ve Yeni Taipei Kenti Yingge Seramik Müzesi (Yürütücü Organizatör) düzenliyor.


Başvurular için uyruk veya yaş konusunda herhangi bir kısıtlama yok; dünyanın her yerinden seramik sanatçılarının katılımı teşvik ediliyor. Başvurular ücretsiz ve online yapılıyor. 1 Mart’ta başlayan başvuru süresi 31 Ağustos 2023’te sona eriyor.


Detaylı bilgi ve başvru linkleri;


Ödüller ise şöyle:


Büyük Ödül (1 adet): NT$1.000.000 ödülün yanı sıra kişisel sergi üretimi için NT$500.000 (Maksimum) finansman ve kazanan Yingge Seramik Müzesi ile 2027 sona ermeden önce bir kişisel sergi üretmesi için ayrı bir anlaşma; bir sertifika ve bir kupa.

Altın Ödül (1 adet): 600.000 NT$, bir sertifika ve bir kupa.

Gümüş Ödül (1 adet): 400.000 NT$, bir sertifika ve bir kupa.

Bronz Ödül (1 adet): 250.000 NT$, bir sertifika ve bir kupa.

Özel Mansiyonlar (9 adet): 50.000 NT$ ve bir sertifika (her biri).

Jüri Tavsiyeleri (7 adet): bir sertifika (her biri).

Seçilmiş Eserler (yaklaşık 60 adet): bir seçim sertifikası (her biri).


bottom of page