top of page

TSD, SERGİLERİNİ ÇEVRİMİÇİ SÜRDÜRÜYOR

Türk Seramik Derneği, salgının sergilerini engellemesine izin vermemiş ve çevrimiçi sürdürme kararı almıştı. İlk olarak “Kadına Övgü” başlıklı karma bir sergi düzenleyen dernek, üyelerine kişisel sergi açmak için de alan yarattı.

Şirin Koçak, «Yığınlar»


Türk Seramik Derneği, Covid-19 salgını yüzünden kısıtlanan sanat etkinliklerini çevrimiçi olarak sürdürüyor. İlk olarak geçtiğimiz Ekim ayında “Kadına Övgü” başlıklı bir karma seramik sergisi gerçekleştirdiler. TSD’nin tam üyelerine açık olan sergide yer alan yapıtlar galeri ortamındaymış gibi izlenebildi. Serginin küratörlüğünü TSD Yönetim Kurulu Sanat Kanadı üyeleri Mutlu Başkaya, Fatma Batukan Belge ve İlhan Marasalı üstlendi.


Yalnızca TSD üyelerine yönelik bu çevrimiçi kişisel sergi programı, 1 Mayıs’a kadar gelen talepler doğrultusunda oluşturuldu. Bu kapsamda ilk sergiyi “Bir Çöl Hikayesi” başlığıyla İlhan Marasalı açmıştı. Kişisel sergiler; Şirin Koçak’ın “Yığınlar”, Gamze Boz Sülüşoğlu’nun “Tekinsiz Düşler” ve Nazende Özkanlı’nın “Ölüme Geçiş” başlıklı sergilerinin ardından Gülümser Aydemir, Sercan Filiz, Kadir Ertürk, Halil İbrahim Çakır, Arzu Doğan, Filiz Yıldız, Fatma Korkmaz, Arzu Kantemir, Melek Tuncel’in sergileriyle 15 Ekim’e kadar devam edecek. Her sergi 15 gün izlenebilecek

bottom of page