top of page

TSF’DEN ATAMIZ'A ZİYARET

Cumhuriyetimizin 100. Yılı dolayısıyla Türkiye Seramik Federasyonu ve çatısı altındaki derneklerin yönetim kurulları ile üyeleri 28 Kasım’da Anıtkabir’i ziyaret etti.

TSF Yönetim Kurulu Başkanı Zeki İlter Yurtbay’ın öncülüğünde yapılan ziyarette, ülkemizin bağımsızlığını ve Cumhuriyeti bize kandıranların aziz hatıralarına hürmeten Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve mozolesine çelenk bırakıldı.

Anı defterini imzalayan Z. İlter Yurtbay deftere şunları yazdı:


“Cumhuriyetimizin aziz kurucusu, Atamız,

Gazi Mustafa Kemal Atatürk,

“En büyük eserim” dediğin Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk milletinin, milli, manevi ve ahlaki değerlerini özümsemiş, senin ilke ve inkılaplarına bağlı sanayici, iş insanı ve ihracatçılar olarak huzurundayız.

İşaret ettiğiniz gibi, Yurdumuzu dünyanın en mamur ve en medeni memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah, vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Milli kültürümüzü, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız. Endüstrileşmek her daim en büyük milli davalarımız arasında yer alacaktır.

Türkiye Seramik Sektörü olarak gösterdiğin hedefler doğrultusunda senin ilkelerinden taviz vermeden yılmadan, usanmadan çalışacağız ve başaracağız.

Zatıalinizi ve Cumhuriyetimizin temellerinin atılmasında askeri ve siyasi olarak destek veren arkadaşlarınızı minnetle anıyor, TÜRKİYE SERAMİK FEDERASYONU ve bağlı derneklerimiz SERKAP, SERSA, TİMDER, SEREF, TSD, EBK Yönetim Kurulları ve üyeleri olarak yüksek hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz.”


bottom of page