top of page

TSF YÜKSEK DANIŞMA KURULU’NUN İLK BAŞKANI ZEYNEP BODUR OKYAY

Türkiye Seramik Federasyonu tüzüğü kapsamında ilk kez oluşturulan Yüksek Danışma Kurulu Başkanlığı’na Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay seçildi.

Türkiye Seramik Federasyonu Yönetim Kurulu, tüzük kapsamında Yüksek Danışma Kurulu (YDK) oluşturulmasına ve oluşturulan kurulun yine Yönetim Kurulu’nca belirlenen yönetmeliğe uygun olarak faaliyete geçirilmesine karar verdi. Geçmiş dönem TSF başkanlarından Zeynep Bodur Okyay ilk kez oluşturulan YDK Başkanı seçildi.


İlk genel kurulda iç tüzüğe eklenecek olan yönetmeliğe göre YDK her seçimli Genel Kurul sonrasında tekrar oluşturulacak. Sektörde aktif görevi devam eden tüm geçmiş dönem TSF başkanları ile SERKAP, SERSA ve TİMDER derneklerinin mevcut başkanları YDK’nın doğal üyesi sayılıyor. SERKAP ve SERSA’nın bir önceki dönem başkanlarından, sektörde aktif görevi bulunanlar da yine kurul üyesi oluyor. Dernek başkanları değiştiğinde bir önceki dönem başkanlarının YDK üyelikleri de sona eriyor ve yeni başkanların YDK üyeliği başlıyor. TSF Yönetim Kurulu Başkanı sektörde aktif olan ve katkı sağlayacağına inandığı maksimum 5 kişiyi üye olarak davet edebilme hakkına sahip. Bu üyeler sadece davet edildikleri dönem için görev yapıyorlar. YDK istişari bir kurul olup, yılda 2 defa toplanıyor. Alınan kararlar ise tavsiye niteliğinde ve bu kararların uygulanıp uygulanmaması Yönetim Kurulu’nun yetkisinde.


bottom of page