top of page

TURKUAZ SERAMİK UNICERA FUARI’NDA


1994 yılında kurulan ve sürekli gelişen teknolojisi ve geliştirdiği yenilikçi ürünler ile Seramik Sağlık Gereçleri sektöründe hizmet veren Turkuaz Seramik, bu yılki UNICERA Fuarı’nda birçok yeni tasarımı sunacak.


Turkuaz Seramik, Turkuaz ve Cerastyle markaları ile bulunduğu tüm dünya pazarlarında talep gören tasarımları, nihai tüketiciler ve alıcılar tarafından yüksek ulaşılabilirlik oranları ile, ürünlerinin ve markalarının değerlerini her geçen gün daha üst seviyelere çıkartıyor. Firma, 2021 UNICERA’da yeni rimless klozet modelleri, yeni mobilya lavaboları ile kullanım rahatlığı sunan, çoklu yüzeyler ile farklı kullanım amaçlarına uygun birçok yeni tasarımını sunacak.

Turkuaz Seramik Yönetim Kurulu Üyesi Kürşad Noyan Özkaya 2021 yılının Türk seramik sektörü için verimli geçtiğini ve ihracatın 2021’in ilk dokuz ayında yüzde 30 üzerinde artış gösterdiğini belirtti. Özkaya buna karşın artan taleple birlikte küresel hammadde tedarik problemleri yaşandığını da söyledi: “Hammaddeye erişim, zamanında teslim alma, arz-talep dengesizliğinden dolayı fahiş hammadde fiyat artışları bizleri zorlayan konulardın başında gelmektedir. Diğer taraftan global enerji fiyatlarındaki hızlı artış, yüksek seyreden navlun tutarları, ürün maliyelerinin devamlı olarak artmasına sebep olmaktadır.”


Bu olumsuzluklara rağmen, Unicera 2021’in hem yurt içi pazar için hem de ihracat pazarları için başarılı geçeceğini düşünen Özkaya, “Yurt dışı pazarlardan gelen ziyaretçilerin alışılmış pazarlarımız haricinde çok farklı pazarlardan ziyaretçileri ağırlayacağımızı ve tüm sektör temsilcilerinin başarılı, yüksek katma değerli yeni bağlantılar yapacağına canı gönülden inanıyorum. Global rekabet içerisindeki bir sektör için pazarlama ve satış yüz yüze insan faktörü ve sıcak temas olmadan başarılı olması çok zordur. Bundan dolayı neredeyse Sağlık Gereçleri ve Seramik Kaplama Malzemeleri ağırlıklı tek fuar olarak Unicera, birkaç yıl içerisinde tüm katılımcılarımızın ve paydaşlarımızın emekleri ile dünyada konusunda en çok ziyaret edilen, global markalarında katılım gerçekleştirdiği fuarı haline gelecektir.” diye konuştu.


bottom of page