top of page

ULUSLARARASI SERAMİK AKADEMİSİTÜRK ÜYELER SERGİSİ “DİYALOG+11”

Uluslararası Seramik Akademisi’nin Türk üyesi 11 sanatçının yapıtlarının yer aldığı “Diyalog+11” sergisi, 7 Haziran- 17 Temmuz tarihleri arasında Eskişehir Odunpazarı Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

1952 yılında Henry J. Reynaud tarafından kurulan Uluslararası Seramik Akademisi (IAC-International Academy of Ceramics)’nin bugün tüm kıtalardan 74 ülkeyi temsil eden 807 bireysel ve 77 kolektif üyesi bulunuyor. Tüm ülkelerde seramik alanındaki profesyoneller arasında dostluk ve iletişimi güçlendirmek, tüm seramik kültürlerinde en yüksek kalitede üretimi teşvik etmek ve sürdürmek için her türlü uluslararası işbirliğini geliştirmek amacıyla çalışıyor. İsviçre-Genava’da, Musée Ariana’da hizmet veren IAC; akademik tartışmalar, uygulama ve sergilerle yarattığı iletişim ve sinerji ile sanatın ilerlemesine katkıda bulunurken üyelerini de dünya üzerinde buluşturan bir platform.

“Diyalog+11” sergisinde ülkemizi Uluslararası Seramik Akademisi’nde temsil eden Bingül Başarır, Beril Anılanmert, Zehra Çobanlı, Sıdıka Sibel Sevim, Mutlu Başkaya, Ömür Tokgöz, Hasan Şahbaz, Burcu Karabey, Elif Aydoğdu Ağatekin, Hasan Numan Suçağlar ve Adile Feyza Özgündoğdu’nun sınırları zorlayan son dönem yapıtlarında bir seçki yer aldı. Organizasyonunu Zehra Çobanlı ve Elif Aydoğdu Ağatekin’in üstlendiği sergi, Türk üyelerini bir araya getirmesi ve çağdaş seramik sanatından örnekler sunması açısından önem taşıyordu.


bottom of page