top of page

UNICERA FUARI YOLUNA GÜÇLENEREK DEVAM EDİYOR

Türkiye’nin marka değeri en yüksek fuarı olan UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, Türkiye Seramik Federasyonu tarafından kurulan bir uluslararası fuarcılık şirketinin bünyesinde yoluna devam edecek. Fuar, 07-11 Kasım 2002’de İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarı UNICERA Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, 07-11 Kasım 2022 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sektörü buluşturmaya hazırlanıyor. 1200’ün üzerinde markanın yer alacağı fuara, 130 farklı ülkeden 30 bini yabancı olmak üzere toplamda 125 bin alıcının katılım göstermesi hedefleniyor. Fuar, Türkiye Seramik Federasyonu tarafından kurulan UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam edecek. Organizasyonu ise uluslararası fuarcılıkta öne çıkan TG Expo Uluslararası Fuarcılık tarafından gerçekleştiriliyor.

“Hedefimiz UNICERA’yı dünyanın 1 numarası yapmak”

UNICERA Uluslararası Fuarcılık A.Ş. Genel Koordinatörü Aydın Eşer fuarın organizasyonuyla ilgili yenilikleri şöyle anlattı: “Dünyanın sayılı seramik fuarlarından biri olan ve ülkemize döviz kazandırma noktasında önemli bir görev üstlenen fuarımızı daha iyi noktalara taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tüm dünyada rüştünü ispatlayan ve yabancı alıcıların gözdesi haline gelen fuarımızı iyileştirmek adına birtakım yeniliklere ihtiyacımız vardı. Yeni oluşumla birlikte fuarın tüm süreçlerini kendi bünyemizde ele almaya başladık. Merkezi bir yönetimle müdahale edebiliyor olmamız fuara olan hakimiyetimizi güçlendirerek mevcut sorunları çözme konusunda hareket kabiliyetimizi artırmış oldu. Global pazara hakim olan ve hedef pazarlarımızı tanıyan TG Expo firmasıyla yeni bir anlaşma imzaladık. Yapılan bu işbirliğinin fuarımız ve sektörümüz adına olumlu getirileri olacaktır. Fuarımız alanında dünyanın ikinci en büyük fuarı konumunda, bu noktadan sonra bizlere düşen görev UNICERA’yı dünyanın bir numaralı sektör fuarı haline getirmektir. Ülkemizin üretim üssü olma noktasında önemli bir yol kat ettiği günümüzde bu hedefe ulaşmamız zor görünmese de önümüzde meşakkatli ve yoğun rekabetli bir yolun olduğu aşikar.”


Kasım ayında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek UNICERA Fuarı için hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Eşer; “Vizyonumuza en yakın olduğuna inandığımız ve uluslararası pazarlarda tanıtımımızı en etkin şekilde yürüteceğine kanaat getirdiğimiz TG Expo Uluslararası Fuarcılık ile yola devam etme kararı alır almaz satışlarımızı başlattık. Her yıl katılım sağlayan firmalarımızın yanı sıra, geçen yılki fuarın yankılarından etkilenen ve özellikle global pazarda yerini almak isteyen sektör firmalarımız da yerini almaya başladı. Fuar alanımızı en verimli şekilde değerlendirmek adına yerleşim düzenimizi yeniden ele alarak herkesi memnun edeceğine inandığımız yenilikler getirdik. Bu yeniliklerin fuarımıza olumlu yansıyacağını ve oluşan yeni sinerjiyle başarılı bir fuar dönemi geçireceğimizi düşünüyoruz. Tüm dünyayı etkisi altına alan mevcut ekonomik ortamda, fuarımızı etkin kılmak hem daha zor hem de daha önemli. Rekorlarla anmaya alıştığımız UNICERA Fuarı’nda, geliştirdiğimiz yeni yaklaşımın da etkisiyle, başta yabancı ziyaretçi sayısı olmak üzere yeni rekorlara imza atacağımıza inanıyoruz. Üreticilerimiz, tüm dünyaya güçlerini ve kalitelerini göstermiş durumdalar, iyi ürünü doğru fiyat politikasıyla sunarak benzersiz bir iş ortaya çıkaran yerli üreticilerimizin tek ihtiyacı olan potansiyel alıcılarla bir araya gelebilmek. Bu noktada bizler, doğru tanıtım çalışmalarını, etkin şekilde sürdürerek oluşan ihtiyaca yanıt vermeye çalışıyoruz.” dedi.


bottom of page