top of page

UNICERA YURTDIŞI TANITIMLARINI SÜRDÜRÜYOR


Geçtiğimiz yıl 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan, bu yıl için de 1.400’e yakın markanın katılımı ve 250 bin civarında ziyaretçi beklenen UNICERA İstanbul- Seramik Banyo Mutfak Fuarı bu hedefi gerçekleştirmek için yurtdışı tanıtımlarına hız kesmeden devam ediyor.


UNICERA İstanbul- Seramik Banyo Mutfak Fuarı’nın organizatör firması TG Expo yetkilileri geçtiğimiz yıl 100 binin üzerinde ziyaretçi ağırlayan fuarın bu yıl ziyaretçi sayısını iki katından fazlaya çıkarma hedefini gerçekleştirmek için tanıtımlarını sürdürüyor. Bu faaliyetler arasında yurtdışı fuarlara katılarak birlik ve derneklerle temaslarda bulunmak da önemli yer tutuyor.


Fuar yetkilileri 27 Şubat – 3 Mart tarihleri arasında İspanya’nın Valencia kentinde düzenlenen CEVISAMA Fuarı’nı ziyaret ederek İspanyol ve diğer Avrupalı seramik üretici firmaları ile görüşmeler yapıp UNICERA hakkında bilgi verdiler. Bazı firmalarla UNICERA için sözleşmeler yapılıp, bağlantı talepleri alındı. Ayrıca ASEBAN, ASCER, ASEBEC gibi İspanyol derneklerle iş birliği konusunda temaslarda bulunuldu.

TG Expo yetkilileri bunu takip eden günlerde 18-20 Nisan’da Amerika Birleşik Devletleri, Orlando’da düzenlenen Coverings Fuarı’nı ziyaret ederek Türk katılımcı firmalarla görüşmeler yaptılar. Bunun yanı sıra yabancı firma, birlik ve derneklerle UNICERA 2023 fuarına katılım için teşvik edici temaslarda bulunuldu. Görüşme yapılan birlik ve dernekler arasında Energie Ker, Floor Italia Ceramics, Turkish Ceramics, Tiles of Spain, Ceramics of Italy de yer alıyordu.

Eylül ayında CERSAIE’de tanıtılacak


5-29 Eylül 2023 tarihleri arasında İtalya’nın Bologna kentinde düzenlenecek olan Avrupa’nın en büyük seramik fuarı CERSAIE’de UNICERA için çeşitli reklam ve tanıtım fırsatları değerlendirilecek. 200 civarında havaalanı taksisi, shuttle ve otobüslerin vinil reklam giydirmesinin yapılması, havaalanı bagaj alım noktasında reklam alanları kullanımı gibi tanıtma faaliyetleri düzenlenecek.


Yapılacak reklam ve tanıtım çalışmaları arasında; İstanbul geneli köprü üzeri giydirmeleri, billboardlar ve bina giydirmeleri, yerli ve yabancı sektörel yayın grupları ile PR faaliyetleri, ulusal TV ve radyo kanallarında reklam çalışmaları; metrobüs durakları, otobüs içi reklamlar, metro içi reklamlar gibi konvansiyonel uygulamaların yanı sıra Facebook, Instagram, Twitter, Linkedin gibi sosyal medya ve çeşitli dijital mecralarda da görünüm sağlanacak. Özellikle yurtdışında neredeyse tüm fuarlarda çok yaygın olarak kullanılan mobil applikasyon (app) uygulaması UNICERA 2023 için de hayata geçirilerek fuarla ilgili tüm bilgilerin yanı sıra fuara girişle ve katılımcıyla/ziyaretçiyle ilgili bilgilerin de modern çağa uygun olarak dijital ortamda bulunması sağlanacak. Ayrıca dijital bazı programlar aracılığıyla seramik/banyo ürünleri gibi anahtar kelimeler kullanarak internette arama yapan ya da bu konularda postlar/bloglar/sosyal medyada yazışmalar yapan topluluklara “community management” denilen gösterimlerde bulunularak UNICERA fuarı ile karşılaşmaları sağlanacak.

bottom of page