top of page

"YENİ NORMAL"E UYUM SÜRECİ


Değerli Okurlar,


UNICERA Fuarı 32. yılını geride bıraktı. Seramik sektörünün uluslararası pazarlara açıldığı yıllardan bu yana, kendine güçlü bir yer edinmiş bir oyuncu haline gelmesinde Unıcera’nın katkısının büyük olduğu konusunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.


Bu yıl da dünya seramik sektörünün yakından takip ettiği UNICERA İstanbul Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı, 10 – 14 Mart 2020 tarihleri arasında seramik sektörünü tek çatı altında buluşturdu. 1.200’ün üzerinde markanın yenilikçi ürünlerinin tanıtıldığı fuarı 5 günde, yaşanan olumsuz sürece rağmen 62 bin yerli ve yabancı katılımcı ziyaret etti. Sektörümüzün gelişimi açısından önemli iş bağlantılarının kurulması, hedeflenen ziyaretçi katılımın sağlanması, alım heyetlerinin oluşması ve ziyaretçilerimizin organizasyondan memnun ayrıldıklarını görmenin mutluluğu, 2021 Unicera Fuarı’nın görüşüldüğü bu günlerde büyük bir motivasyon kaynağı oluşturmaktadır.


Covid 19 Pandemisi; dünyada, ülkemizde ve sektörümüzde iş yapış şekillerimize yeniden yön vereceğimiz “yeni normal” adında bir dünya düzeni oluşturmuştur. Her yaşanan zorluğun kendi içinde fırsatlar barındırdığına inanarak, sektörümüzün üretim yapısı, coğrafi avantajı ve insan kaynağı ile yeniden şekillenen dünya tedarik zincirinin önemli ve güçlü bir parçası olması yönünde, sektör birliklerimiz ve federasyonumuz ile çalışmalarımız devam etmektedir.

12/05/2020 tarihinde 7.Seramik Sektör Buluşması, ilk kez online olarak gerçekleştirilmiş ve sektörden firma ve kurum temsilcilerinden oluşan yaklaşık 170 kişiyle rekor bir katılım olmuştur. İşbirliğine ve beraberliğe her dönemden daha fazla ihtiyaç duyulan bu süreçte, seramik sektörünün tüm paydaşlarının yoğun katılımı ile gerçekleşen “Seramik Sektör Buluşmaları”na önümüzdeki dönemde de sektördeki gelişmeleri izlemek üzere devam edilecektir.


Türk seramiğinin marka algısının güçlenmesi, geliştirilmesi, küresel pandemi sonrasında tek merkezlilikten çok merkezliliğe evrilen dünya ticaretinde ihracat stratejisi ve yol haritası oluşturulması amacıyla çalışmalar devam etmektedir. Bu stratejinin oluşturulmasında esas çıkış noktası Türk seramiğinin pazar payının, birim fiyatının, marka bilinirliğinin ve dolayısıyla toplam ihracatının artması ve bunun için firmalar ve Turkishceramics nezdinde yapılabileceklerin belirlenmesidir.


Stratejilerimizin ve iş planlarımızın yeniden şekillendiği bu günlerde, dünyaya kaliteli, rekabetçi ve güvenilir bir üretici olduğumuzu kanıtlayabilirsek, ülkemiz 2020’li yıllarda yükselen bir SERAMİK tedarik merkezine dönüşebilir. Sektörümüz küresel anlamda daha stratejik, daha güçlü bir oyuncu olma yolunda önemli bir fırsat yakalamıştır. Hem bulunduğumuz coğrafyada hem de dünya ihracat pazarında öne çıkan ülkelerle rekabetimizi sürdürürken bu zorlu dönemi lehimize çevirebileceğimize inanıyoruz.


Tüm dünyada ekonomik zorlukların eş zamanlı yaşandığı bu süreçte proaktif, hazırlıklı ve tedbirli olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Süreci atlattıktan sonra uluslararası pazarda güvenilir bir sektör olarak daha da üst seviyelerde konumlanacağız. Hem coğrafi konumumuz hem üretim kapasitemiz hem de ürünlerimizin kalitesi bu durumu desteklemektedir.


Sağlıklı günlerde paydaşlarımız ile yüz yüze buluşacağımız ve sektörümüzün gelişimine katkıda bulunacağımız gelecek günlerde görüşmek dileğiyle…


bottom of page