top of page

ÜÇ ÖNEMLİ KONFERANS BİR ARADA: AVRUPA’DA SERAMİK 2022


ECerS XVII, ICC9 ve Electroceramics XVIII konferansları “Avrupa’da Seramik 2022” başlığı altında 10-14 Temmuz arasında Polonya'nın Krakow kentinde aynı anda gerçekleştirilecek.Köklü bir üniversiteye ve bilimsel geleneğe sahip bu harika ve antik kent, seramik alanından çalışanlar için verimli bir toplantının mekanı olacak.


Avrupa Seramik Derneği, Uluslararası Seramik Federasyonu ve Uluslararası Elektroseramik Komitesi arasındaki anlaşma ve uluslararası işbirliği ile, üç büyük konferansın tek bir ana konferansta birleştirilmesine karar verildi. ECerS XVII, ICC9 ve Electroceramics XVIII, 10-14 Temmuz 2022 tarihlerinde Polonya'nın Krakow kentinde aynı anda gerçekleştirilecek. Tek bir kayıt ücreti, Avrupa’da Seramik 2022 ortak başlığı altında düzenlenen üç konferansın tümüne erişim sağlayacak. Konferansın Uluslararası Danışma Kurulu’nda Türkiye’den TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Eskişehir Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alpagut Kara yer alıyor.

Sempozyum konuları şöyle:

- Tozların sentezi

- Seramik işleme (inovatif süreçler, üretim, HT işlemleri, sinterleme dahil)

- Modelleme, simülasyonu, materyallerin karakterizasyonu ve dijitalleştirilmesi ve süreçler (kalite değerlendirmesi / tahribatsız muayene için süreç teşhisi dahil)

- Yapısal seramikler / Seramik kaplamalar / Gözenekli seramikler

- Fonksiyonel seramikler (Dielektrikler, Antiferroelektrikler, İyon İletkenleri, Elektronikler, Piezoelektrikler, Ferroelektrikler, Multiferroikler, Manyetikler, Elektrokalorikler, Termistörler, Termoelektrikler)

- Elektronik Seramikler (Piller; SOFC)

- Enerji ve çevre teknolojisi için seramikler / Membranlar

- Sağlık hizmetleri için seramikler ve camlar, Biyoseramikler ve Optik seramikler, Biyo-Elektroseramikler

- HT malzemeler / Refrakterler / Kompozitler

- Silikat/ Geleneksel seramik, Sanat + Tasarım


bottom of page